top of page

KEMISK PEELING

är ett samlingsnamn för olika typer av syror som appliceras på huden under korta stunder för att reducera ålderstecken och förbättra hudstrukturen. Vetenskapen har gått framåt oerhört mycket de senaste åren och Medik8 använder sig av Kiralt korrigerade syror som reducerar irritationerna avsevärt. Våra syror är extremt säkra trots det oerhört låga PH-värdet och den höga koncentrationen. 

Kemisk peeling

MINSKA IRRITATION
Medik8 har lyckats övervinna utmaningen med irritation i huden efter en Peel tack vare sitt unika Time Release Technology som används i alla Peels. Teknologin hjälper till att minska hastigheten på hur snabbt syrorna penetrerar huden så att behandlingen känns mindre och minimerar irritationer. Den gör även så att peelingen kan ligga på en längre tid.

KONSULTATION
Din första behandling är en konsultation som varar i 30 minuter och kostar 295 kr. Där går vi igenom vad du vill få för resultat på din hud. Du får ett personligt program med Peels och eventuellt Mono Peels som behandlar envisare problem. Vi skräddarsyr ett hemvårdsprogram som maximerar resultatet av behandlingarna och gör även ett allergitest.
Konsultationen bör göras cirka 1-2 veckor innan första peelingen.

Kostnaden för konsultationen drar vi sedan av på din första behandling.

Varje behandling med Peels (förutom Eye Reveal som tar 30 minuter) tar 60 minuter och i behandlingen ingår även en lugnande och återfuktande Sheetmask. 

REDUCERA ÅTERHÄMTNINGEN
För att reducera återhämtningen efter en Peel är det viktigt att förbereda huden med produkter innan du påbörjar din kur med Peels, att använda återhämtande produkter efter och att använda CSA* under hela kuren med Peels. Att följa dessa rekommendationer kommer påskynda din huds återhämtning och minska fjällning efter genomförd Peel samtidigt som den naturliga exfolieringen i huden ökar.

*CSA är grundkärnan i Medik8s filosofi och har sitt stöd i forskning. CSA står för C-vitamin, solskydd och A-vitamin och innebär att man använder produkter med C-vitamin samt solskydd under dagen och därefter A-vitamin (även kallat Retinol) på kvällen för en optimal hudhälsa.

Behandling - Pro Bio Cel Mask 01.jpg

LAYERING MED MONO PEELS
Undertiden du går på en kur med Peels avgör du och din Medik8-terapeut om ni ska genomföra en ännu mer skräddarsydd behandling med Mono Peels. Det gör man när du känner dig bekväm med Rewind/Even/Clarity/Mono Peel och vill steppa upp behandlingen ett steg.
Att skräddarsy med Mono Peels gör vi först när din hud har blivit tolerant och du känner dig bekväm med att vår Signature Peel ligger på i maxtiden vilket är 10 minuter. Det är ett bra alternativ för dig som vill ha snabbare resultat och har ett envist hudproblem eller för dig som har uppnått resultat men vill ta det till ytterligare en nivå.

Det ger en möjlighet att behandla små, lokala områden med ett specifikt problem genom att man ovanpå den första syran applicerar en Mono Peel vars uppgift är att ännu effektivare behandla akne, pigmenteringar, rynkor och linjer. Att arbeta på detta sätt ger gradvis mer resultat genom att man ökar koncentrationen av syran under en kur med Peels. Undertiden du går en kur med Peels avgör terapeuten om det är möjligt med Layering av Mono Peels beroende på hur din hud reagerar på Peels och vilka hudproblem som du vill behandla.

Signature Peel - Rewind™

60 min - pris: 995 kr

För vem? En mogen, solskadad hud med fina linjer och rynkor. Den ökar kollagenproduktionen i huden, jämnar ut hudstrukturen, minimerar fina linjer och rynkor och plumpar hudytan. Du kan förvänta dig att peelingen sticker och att du får en lätt till mild fjällning.

Signature Peel - Even™

60 min - pris: 995 kr

För vem? De med pigmenteringar, åldersfläckar och post inflammatoriska hyperpigmenteringar. Den minimerar melaninproduktionen i huden, ljusar upp pigmenteringar och minimerar uppkomsten av framtida pigmenteringar. Du kan förvänta dig att peelingen sticker och att du får en lätt till mild fjällning.

Eye Reveal™

30 min - pris: 695 kr

För vem? För de med fina linjer, kråkfötter, skrattlinjer och de som vill förbättra sin hudton och struktur under ögonen. Den ökar kollagenproduktionen i huden, jämnar ut din hudstruktur och minimerar fina linjer och rynkor. Du kan förvänta dig att peelingen sticker lite men att du inte får någon synlig fjällning.

OBS! Konsultation MÅSTE göras innan första behandling

Behandling - Peel 01.jpeg

Signature Peel - Clarity™

60 min - pris: 995 kr

För vem? En aknebenägen hud med tilltäppta porer. Den får snabbt blemmor och orenheter under kontroll och minskar risken för framtida utbrott. Löser upp tilltäppta porer, minimerar bildandet av nya plitor/blemmor och hjälper till att normalisera hudens cellomsättning. Du kan förvänta dig att peelingen sticker, att punktvis koagulering uppstår och att du får en mild fjällning.

Universal AHA™

60 min - pris: 995 kr

För vem? Alla! För de som är nya till Peels, som är ute efter ökad lyster efter att ha avslutat en kur med Peels, för de med matt och glåmig hud eller för de som vill underhålla mellan kurer. Den ljusnar upp, jämnar ut, rengör och återupplivar huden. Du kan förvänta dig att peelingen sticker lätt på huden och att du får en minimal fjällning.

bottom of page